lørdag den 28. januar 2012

Nytårstur til Skamling.

Traditionen tro afslutter Taps Cykel Café MTB året med en fælles cykeltur til Skamling. Dette skete også i 2011, hvor vi nytårsaftensdag var 22 MTB’ere m/k, der kørte fra Taps til Skamlingsbanken. Fremme på Skamlingsbanken blev der udbragt en skål for et godt (cykel)år og med ønsket om et godt nyt (cykel)år. En hyggelig afslutning på en sæson med mange gode træningsture, arrangerede tur til Haderslev Dam, Blåbjerg Plantage samt den årlige klubtur på Hærvejen.

Taps Cykel Café har eksisteret i ca. 5 år. I starten var der kun ca. 5 medlemmer, men medlemsantallet er steget stødt og især i de seneste 2 år, er der kommet mange nye til. Medlemstallet ligger nu på knap 40. Klubben har flest mandlige medlemmer, men også kvinderne er begyndt at dyrke denne sportsform. Mountainbike-sporten har haft en stor fremgang de seneste år. Både mænd og kvinder har således ”opdaget” den fantastiske sportsform, der alt efter den enkeltes formåen og indsats giver hård fysisk udfoldelse ude i det kuperede terræn. Der er meget intervaltræning i at køre MTB, og det giver derfor en rigtig god kondition og udholdenhed. Den fysiske sport giver også mulighed for vægttab, så har man brug for en ny måde at komme i form på, eventuelt i forbindelse med en livsstilsændring, så kan MTB klart anbefales. Udover gevinsten ved at komme i bedre form, er MTB også forbundet med en stor naturoplevelse. Turene tilrettelægges, så disse i videst muligt omfang ligger på stier, i skovområder og ude i terrænet, så det giver mulighed for at komme ud i naturen i områder, hvor man ellers ikke lige kommer. Samtidig kan årets gang i naturen følges på nært hold.

Klubben har 2-3 faste træningstider om uge, hvor man kan deltage efter tid og lyst. Normalt køres der samlet ud fra Taps. Undervejs kan holdet opdeles i 2 – 3 grupper, afhængig af cyklisternes formåen. Hjemme mødes vi alle i klublokalet til fælles socialt samvær, som sættes højt i klubben.  

I vinterhalvåret har klubbens medlemmer mulighed for at deltage i en spinningtime om torsdagen, hvilket der er god opbakning omkring.

Et nyt tiltag er MTB by night, hvor en flok entusiastiske MTB’ere tager på træningstur tirsdag aften med hørig monteret lys samt iført refleksveste, så sikkerheden er i orden. Klubben arbejder samtidig på at få flere kvinder til at prøve MTB.


Taps Cykel Café MTB optager gerne nye medlemmer, både mænd som kvinder. Har man ikke prøvet MTB før, men har lyst til en prøvetur, så er det muligt at kontakte klubben og aftale nærmere herom. Oplysninger om Taps Cykel Café MTB kan findes på www.taps.dk